Regulament Columbodrom Diamond Pigeon

Capacitate columbodrom 1600 locuri

Inscriere porumbei: 1 martie – 31 mai

Taxa de participare

  • 50 Euro / Porumbel; Se poate participa cu minim 2 porumbei
  • Nu se percepe taxa de activare
  • Numarul maxim de porumbei care pot fi adusi de un crescator este nelimitat
  • La fiecare echipa de 3 porumbei se va putea inscrie 1 porumbel gratis
  • Platile in lei vor fi calculate la cursul valutar din ziua inscrierii
Crescatorii trebuie să respecte următoarele condiții privind porumbeii inscrisi: – să fie vaccinați impotriva paramixovirozei, – sa fie insositi de pedigree si taloane de proprietate in ziua predarii la columbodrom. – sa aiba inele din anul 2018 omologate, indifferent de federatie.

Porumbeii vor primi senzor si vor fi inregistrati in calculator in cel mult 3 zile de la data primirii la columbodrom, totodata li se va aplica un sticker alb peste inel, pentru a evita discutiile de Favorizare a unor porumbei sau crescatori.

Antrenamentele si concursurile vor putea fi urmarite online prin sistemul Benzing Live.

În caz de forță majoră (epidemii, gripă aviară sau vreme nefavorabilă) organizatorii își rezervă dreptul de a modifica antrenamentele și concursurile (data lansării).
Organizatorii își asumă responsabilitatea pentru asigurarea celor mai bune condiții: – hrană; – tratamente (inclusiv vaccinare paramixoviroză, adeno coli); – antrenamente și securitate pentru porumbeii angajați. - imagini live prin sistemul de camere instalat in columbodrom (exclusivitate in Romania)

Festivitatea de premiere va avea loc în ziua în care se va desfășura etapa finală.

In cazul in care se vor pierde porumbei pana la inceperea antrenamentelor, acestia vor putea fi inlocuiti de catre crescator inainte de inceperea antrenamentelor (in cazul in care va exista suficient timp). La data de 1 iunie se va face un inventar al porumbeilor si porumbeii lipsa vor putea fi inlocuiți in anul urmator.
Asul este considerat porumbelul care claseaza toate cele 5 etape de concurs in primii 30% sositi.
Se considera AS crescator , crescatorul al carei echipa (minim 2 porumbei pe etapa) claseaza toate cele 5 etape in primii 30%

Toti porumbeii sositi la etapa finala și la etapa derby vor fi vanduti prin licitatie online 40% din pretul de vanzare va reveni crescatorului si 40% columbodromului 20 % siteul de licitatie. Cine nu trimite pedigree-ul, nu beneficiază de prețul licitației.

Porumbeii scosi la licitatie care nu s-au vandut, vor putea fi cumpărați cu suma de 20 euro de către proprietar în termen de 5 zile de la licitație. In caz că rămân nerevendicați după termenul de 5 zile, aceștia intră în proprietatea columbodromului.

Super Derby BURGAS BULGARIA
La 2 săptămâni de la etapa finală se va organiza o etapă derby cu lansare de la BURGAS BULGARIA 525 km.

Primii 10 porumbei sosiți la finală și primii 5 AS nu vor participa la etapa DERBY.

Porumbeii de pe locurile 11-20 Finală și 6-10 AS vor participa la DERBY cu acordul proprietarului.

Toți ceilalți porumbei sosiți la finală vor participa la etapa DERBY și vor putea fi activați de către proprietari. Porumbeii neactivați de proprietari în termenul anunțat de organizator vor putea fi activați de orice persoană interesată să participe la fondul de premiere al etapei DERBY.

In cazul in care o persoana activeaza un porumbel al altui crescator, aceasta va putea beneficia de fondul de premiere al etapei. Ulterior, in urma vanzarii porumbelului la licitatie, va beneficia crescatorul care a adus porumbelul la columbodrom.

Activarea pentru DERBY se va putea face după finală. Etapa DERBY va avea loc dacă se activează minimum 150 porumbei. Taxa de activare va fi de 200 lei/porumbel (45 euro) cu nominalizarea seriei. Plățile se pot face în numerar la Columbodrom sau în conturile anunțate pentru plata înscrierilor.

Se va considera porumbel activat porumbelul nominalizat pentru care s-a achitat taxa de activare.

Columbodromul retine 15% din banii stransi pentru activare, reprezentand cheltuielile de transport a porumbeilor. Restul sumei stranse va reprezenta fondul de premiere a etapei SUPER DERBY BURGAS 525 KM. In Functie de numarul porumbeilor activati organizatorii vor anunta premiile.